Fettsuging

Fettsuging opplever økt popularitet på verdensbasis

Ifølge hver eneste organisasjon som måler helsen til den globale befolkningen, så øker overvektstallene nesten overalt i verden. Det som en gang var antatt å være en sykdom kun i velutviklede land har nå dukket opp på steder du minst ville forvente det.

Faktisk har Mexico allerede overgått USA i å bli det mest overvektige landet i verden. Selv Afrika, antatt av mange for å slite med den generelle matforsyningen, opplever også en enorm økning i overvektstallene. Fedme har nå blitt et globalt helseproblem, og mange har etterlyst en global løsning.

Den mest anbefalte løsningen er en versjon av kosthold og trening. Det anbefales alltid at en person som opplever overvekt gjør endringer i livsstilen sin, enten ved å spise på en mer helsemessig måte eller ved å sette i gang et konsistent treningsregime. En kombinasjon av de to er å foretrekke.

liposkulptur og fettsuging

Men mange observatører har hevdet at det ikke bare er å anbefale disse livsstilsendringene. Mange gjør det gjeldende at et kostholds- og treningsregime fungerer godt på de som har opplevd overvekt gjennom livsstilsvalg. Selv om det beskriver de fleste tilfeller av overvekt, så er det mange som faller utenfor denne kategorien også.

Det er nemlig mange mennesker over hele verden som kjemper mot overvekt i dag som ikke gjorde dårlige eller uopplyste livsstilsvalg for å komme fram til der de er nå. Disse menneskene har visse arvelige trekk som disponerer dem for å være overvektige, og det er ingenting som kan gjøres med dette gjennom kosthold og trening.

Mange har gjort argumentert for at personer som ikke er i stand til å bekjempe overvekt bare ved egen innsats bør søke hjelp utenfra for å få hjelp i situasjonen. Et forslag har vært for disse menneskene å vurdere å gjennomgå fettsuging som et supplement til livsstilsendringene i håp om å kunne bekjempe overvekt.

Hva er fettsuging?

Hva er fettsuging?

Fettsuging refererer til den kosmetiske operasjonen som fjerner fettlagrene i kroppen helt eller delvis, vanligvis i personens midtseksjon. Pasienter under operasjonen fettsuging blir vanligvis lagt i narkose før operasjonen. Kirurger kutter deretter opp området der fettet skal fjernes, og en rekke verktøy og enheter brukes til å fjerne fettlagrene.

Typene utstyr som brukes varierer avhengig av mengden fett som er til stede og mengden ønsket for fjerning. Pasienten trenger vanligvis flere dager for å komme seg etter operasjonen. I mer ekstreme tilfeller av overvekt, hvor mye fett fjernes, så brukes ofte overflødig hud til å ”lappe opp” på bakgrunn av kosmetiske ønsker.

Trender innen fettsuging

Fettsuging, i likhet med andre kosmetiske kirurgiske inngrep, øker i popularitet. Når overvekt øker i utbredelse, så vil også ønske fra folk om å gjennomgå fettsuging øke, uavhengig av om de kan slanke seg gjennom livsstilsendringer eller ikke.

Trender innen fettsuging

Den økte forekomsten av bearbeidet mat, da spesielt med tanke på karbohydrater, har blitt beskyldt av mange for å endre kroppens balanse, slik at vi er mer utsatt for overvekt enn noen gang før på grunn av denne endringen i diettene våre. Uansett hvem som har rett i denne saken, så er faktum at når overvektstallene øker og viljestyrken vår til å håndtere den faller, så vil populariteten for fettsuging bare øke i løpet av de kommende årene.

En annen stor faktor som bidrar til populariteten til fettsuging er den økende velstanden man ser med fremveksten av en global middelklasse. Verdensøkonomien har vokst enormt de siste årene, og med det har eksplosjonen av middelklasserikdom rundt om i verden kommet, spesielt i det globale sør.

Og etterhvert som folk blir mer velstående, så vil de ikke bare hengi seg til livsstilsvalg som øker sjansene for at de møter overvekt på et tidspunkt i livet, men de vil også ha midler til å bekjempe dette etterhvert som deres inntekt også gradvis øker.

Populære destinasjoner for fettsuging

Selv om fettsugingsklinikker blir et mer vanlig trekk i byer over hele verden, så er det visse steder som har verdensomspennende anerkjennelse som reisemål for de som ønsker å få den beste eller billigste fettsugingen.

Populære destinasjoner for fettsuging
Populære destinasjoner for fettsuging

Brasil

  • De fleste vet nok ikke dette, men Brasil har dominerer førsteplassen internasjonalt for det totale antallet kosmetiske prosedyrer som er utført i løpet av et år. Brasil har blitt et hett mål for ”kosmetikkturister” fra mange land, men først og fremst fra andre deler av Latin-Amerika.
  • Brasil er populært blant de i Latin-Amerika som ønsker å få utført fettsuging, først og fremst fordi det er et veldig rimelig sted å få forskjellige typer prosedyrer utført. Men det er også fordi de fremdeles kan tilby service av god kvalitet, til tross for lavere priser. De fleste av de fremtredende klinikkene ligger i de store byene Rio De Janeiro og Sao Paulo, men også i de mer velstående regionene i sør, for eksempel byen Coritiba.

Thailand

  • Thailand er godt kjent som et medisinsk turistmål. Hvert år strømmer tusenvis av vestlige turister til Bangkok for å motta medisinsk behandling for en brøkdel av kostnadene mange andre steder, og også fordi det er veldig få køer for behandlingene.
  • Nå er Bangkok først og fremst kjent for sin spesialisering innen kjønnsbytteoperasjoner, men de siste årene har klinikkene her utvidet størrelsen og omfanget av de kosmetiske prosedyrene som tilbys, da inkludert fettsuging.

Sør-Korea

  • Sør-Korea er kjent som kosmetikkhovedstaden i verden av mange. Kosmetisk kirurgi er en veldig vanlig sak der, hvor en av fem kvinner mellom 15-49 år har gjennomgått minst en kosmetisk prosedyre i løpet av livet sitt. Den vanligste operasjonen som utføres i Sør-Korea er neseoperasjon, da helst reduksjon av størrelse.
  • De siste årene har det vært en stor økning i antall utlendinger som kommer til Sør-Korea for å gjennomgå kosmetisk kirurgi. Nesten alle turistene har her kommet fra Kina. Fordi Kina har sett en økning i overvektstallene etterhvert som diettene har blitt mer fyldige, så ser det ut som markedet for sørkoreanske kosmetiske prosedyrer vil øke i størrelse og også endre sammensetning.
  • Dette er et direkte resultat av at kinesiske pasienter i økende grad kommer på besøk for fettsuging. Mens velstanden utvikler seg, så virker det som at fettsuging internasjonalt har blitt en populær løsning, både for de med livsstilsproblemer og de som ønsker seg en snarvei til en tynn kropp.

Potensielle bivirkninger av fettsuging

Selv om fettsuging av mange blir sett på som kuren for det som skader dem, så er det noen problemer og forholdsregler du må ta i betraktning før du går under kniven. Dette er for at pasienter skal beskytte seg mot potensiell skade de kan utsette seg for hvis de ikke er forsiktige.

bivirkninger av fettsuging

En potensiell bivirkning fra fettsuginger er blåmerker som kan vedvare en god stund. Dette kan noen ganger være forårsaket av et brudd på et blodkar under operasjonen som ikke ble lagt merke til fordi venen var relativt liten.

Når dette skjer, kan det komme et blåmerke flere dager etter operasjonen, fordi det tar en stund før blodet samler seg til det punktet der det er synlig. Denne typen blåmerker vil sannsynligvis forsvinne etter en stund, men det er å foretrekke å ikke måtte takle det i utgangspunktet naturligvis.

En annen potensiell bivirkning er muligheten for å få en infeksjon under operasjonen. Dette er mest på grunn av sanitærstandarder som ikke da var opp til standarden som ble påkrevd. Dette er en veldig enkelt unngåelig situasjon, fordi alt du trenger å gjøre er å unngå klinikker som du nok med en gang ser at opererer i gråsonen.

Skjønnhetsindustriens fremtid

De siste årene har det vært en fortsatt økning i overvektstall i flere land enn noen gang før. Men forskjellen de siste årene fra de foregående periodene har vært den økte muligheten for den globale middelklassen til å gjøre noe med deres økende overvekt. Det ser ut som om folk kan og vil kaste økende summer mot dette problemet i et forsøk på å løse det.

Hvorvidt dette vil være en effektiv strategi, gjenstår å se. Men en ting er sikkert: Dette spørsmålet om overvekt er ikke noe som vil forsvinne når som helst snart, og jo før noen kommer opp med en permanent løsning, desto bedre. Fettsuging er for øyeblikket den beste løsningen dersom en ikke kan gå ned i vekt gjennom trening og kosthold.

Kilder: